Bendik Hofseth

 

Bli med på en reise i Bendik Hofseths musikk og virke

 

Da Bendik Hofseth reiste til New York i 1987 og tok over jobben som saksofonist for verdenskjente  Michael Brecker i "Steps Ahead" ble nok mange overrasket.

    En 25 åring fra Lørenskog i jazzhovedstaden New York? I et av verdens mest renommerte jazzband? Sammen med "Steps Ahead" turnerte han verden over flere ganger fra 1987 og gjør det enda i dag.

    Hofseth har gitt ut syv album i eget navn og har igjennom årene motatt flere priser og utmerkelser for disse. Han har også jobbet som plateprodusent for andre, bl. a. Jan Eggum og Kenneth Sivertsen. I tillegg har han komponert mange bestillingsverk, filmmusikk og etablert en kammermusikkfestival i Fredrikstad.

    Bendik Hofseth er i dag en sentral skikkelse i musikkbransjens organisasjonsliv. Han er styreleder i NOPA  og by:Larm, samt verdens komponistråd, CIAM, hvor han representerer 2.6 millioner komponister og tekstforfattere verden over. Han var i mange år styreleder i  Phonofile.  Han er også styremedlem i TONO og NcB.  For å nevne noe.

    Bendik Hofseth er også instruktør og lærer. Han er ansatt ved Universitet i Agder der han blant annet er sentral i utarbeidelsen av et nytt studium innen Music Management. Her er han også ansvarlig for konferansen "Challenge of the New".

 

Itaka - Bendik Hofseth (2004)

CD (Grappa) - en musikalsk reise med Odyssen fra gresk mytologi som bakteppe. Andre album i Bendiks norskspråklige prosjekt

Smilets historie - Bendik Hofseth (2004)

CD (Universal) - for første gang utgir Bendik Hofseth et norskspråklig album.

Colours - Bendik Hofseth (1997)

CD (Verve) -

Planets, rivers and . . . Ikea - Bendik Hofseth (1996)

CD (Verve Forecast) -

Metamorphoses - Bendik Hofseth (1995)

CD (Verve) -

Amuse yourself - Bendik Hofseth (1993)

CD (Sony) - (Ikke tilgjengelig for kjøp/lytting ennå)

IX - Bendik Hofseth (1991)

CD (Colombia) - (Ikke tilgjengelig for kjøp/lytting ennå)

Ønsker du å kjøpe CD-plater? Det meste av musikken til Bendik er tilgjengelig for nedlasting via musikkonline.no (Se oversikten under). Ønsker du en eller flere på CD, kan du bestille på mail.   (Kommer snart)!

Konsertbilder: Stig Ove Voll

Webdesign ved Ole Wille  www.wille.as